MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Tombul Pasta

Malzemeler:
*150 Gr. un şeker
*1/2 Lt. bitkisel yağ
*1 Çay f. koyu kayısı
*1/2 Paket vanilya
Tombul Pasta
Hazırlanması
Mayalı hamuru reçetesindeki malzeme ile hazırladıktan sonra 2 şekilde kızartmaya hazır hale getirebilirsiniz.
a) Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölerek avuçlarınız arasında düzgünce yuvarlayınız. Üzerinde parmağınızla yapacağınız çukurluğun içine 1 çay kaşığı marmelöe2t koyup, kızarırken akmaması için dikkatlice kapatınız. Daha sonra hafifçe yassıltıp, bolca unlanmış bir tepsiye koyarak bir süre bekletip, mayalandırınız.
Hazırlanan hamurları, bir tencerede hafifçe ısıtılmış bol yağa atarak kızartıp, köe2ğıt yayılmış bir tepsiye çıkartınız. Soğumasına meydan vermeden, vanilya ile karıştırılmış un şekere bolca bulayarak,bir tabağa alınız.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri